6 Nisan 2010 Salı

Yine yeni yeniden taksit erteleme duyurusu

İZMİR-UZUNDERE PROJESİ TAKSİT DURDURMA BİLGİ NOTU

İdaremizce İzmir ili Konak ilçesi Uzundere Mahallesinde yapımı gerçekleştirilen toplam 3080 adet konutluk Gecekondu Dönüşüm projesi çerçevesinde, İzmir-Uzundere 4. Bölge konutlarında Geçici Kabul Heyeti tarafından belirlenen eksik ve kusurlu işlerin tamamlanması için Tamamlama Komisyonu kurulmuştur.

Tamamlama Komisyonu aracılığı ile yürütülen, Kuzu Toplu Konut İnş.Ltd.Şti+Bozoğlu İnş.Taah. ve Tic.Ltd.Şti. İş Ortaklığı yükümlülüğünde bulunan, Uzundere 4. Bölge 616 adet Konut ile Adaiçi Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi’nde; eksik ve kusurlu işler bitirilerek geçici kabul Tutanağı onaylanmak üzere İdaremize gönderilmiştir.

Yapı kullanma izin belgesi ve asansör tescil belgelerinin alınması, elektrik ve su abonelik işlemleri için ilgili kurumlarla yapılacak çalışmaların zaman alacağı göz önüne alınarak İzmir-Uzundere projesi 4. bölge kapsamında yer alan konutlardan satın alanların mağduriyetlerinin kısmen de olsa giderilmesi amacıyla;

İdaremizce projedeki tüm konut alıcılarının 2010 Nisan-Mayıs ve Haziran ayı itibarıyla ödeyeceği taksitlerinin durdurulması ve 2010 Temmuz ayı dönemsel artışının uygulanmaması kararı alınmıştır.

(NOT:İzmir-Uzundere projesi kapsamında yer alan konut alıcılarının taksit ödemeleri konut teslimini müteakip ay itibarıyla başlatılacaktır.)

İlgili toki sayfası linki

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu hafta sonu avukatımız İzmir'e geliyor .Dava açmamış olan arkadaşlar ; dava açmak için geç kalmadınız pzt gününe kadar kendisi ile görüşüp vekalet verin ve sizde aramıza katılın . Diğer illerde 3-4 ayda davalar sonuca bağlanmış . Kaybetsenizde cebinizden para çıkmayacak gelin birlik olalım .
İyi akşamlar hepinize

Adsız dedi ki...

büyükşehir belediyesi internet sitesinde , Habertürk Gazetesi, Yeni Asır Milliyet Egede bu gün hep aynı haber çıktı :

Kadifekale heyelan bölgesinde oturan vatandaşların Uzundere’ye taşınmaları süreci başlıyor. Konutlar TOKİ tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne devredildikçe, yeni sahiplerine kademeli olarak teslim edilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanında uyguladığı en önemli projelerden olan Kadifekale heyelan bölgesindeki vatandaşların Uzundere’deki yeni konutlarına taşınmalarında sona gelindi. 19 Nisan 2010 Pazartesi gününden itibaren konutların “anahtar teslim” süreci başlayacak. İlk etapta 3+1 ve 120 metrekare olan C bloklardan başlayacak olan dağıtım, konutların Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmesiyle birlikte kademeli olarak devam edecek ve toplam 1095 hak sahibine anahtarları teslim edilecek.
Kadifekale Heyelan Bölgesi’nde oturan vatandaşlar, yeni konutlarının su ve elektrik gibi bağlantılarını tamamlayıp üstlerine aldıktan sonra konutlarına yerleşmeye başlayabilecekler. Bölgede TOKİ tarafından proje kapsamında yapılmakta olan okul, cami ve ticaret merkezi çalışmaları ise devam ediyor.

3080 konut yapıldı
Bakanlar Kurulu Kararı’yla “Afete Maruz Bölge” ilan edilen İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1.Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerindeki 1968 konut için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Temmuz 2006 tarihinde kamulaştırma kararı alınmıştı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Uzundere’de inşa edilen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 2688 konut, bölgenin planlı gelişmesine ve gecekondulaşmanın bu bölgede önlenmesine ciddi katkı sağlayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2007 yılından bu yana kamulaştırması tamamlanan konutlardan toplam 260 tanesini yıktı. Önümüzdeki haftalarda da devam edecek olan çalışmalarda bu sayı 304’e ulaşacak. Bölgede toplam 1968 yapı kademeli olarak yıkılacak.

Adsız dedi ki...

C-/ Blokların teslim bilgisi az önce sitede yayınlandı . 26-30 Nisan arası daire teslimatları yapılacak .

Güle güle otursunlar yeni evlerinde komşularımız
Bizimkiler ise mayıs ortası verilecek .

iyi günler

engin dedi ki...

merhaba ben c1 d47 sahibiyim avukattan bahsetmişsiniz neden davayı İstanbulda açtınız henüz dava açmadım acaba dava açsam ,dava açan arkadaşlarla dosyam birleştirilirmi bu konuda geçmi kaldım hepinize evleriniz hayırlı olsun güle güle oturmak nasip olsun

Adsız dedi ki...

Dava İstanbul'da açılmadı. İzmir mahkemelerinde açıldı. İstanbuldan avukat geliyor. Çünkü daha önce Toki davalarını kazandıklarından internette haberlerde filan isimleri çıkmıştı, bizde öyle bulduk. İlgilerinden memnunuzda.