13 Nisan 2010 Salı

İZMİR UZUNDERE TOPLU KONUT PROJESİ,3. BÖLGE, C-7 BLOK, KONUT TESLİM İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME NOTU

İzmir Uzundere Toplu Konut Projesi, 3. Bölge, C-7 Blok kapsamında yer alan
56 adet konuttan, satışı gerçekleştirilen konutların teslimleri 26 - 30 Nisan 2010
tarihlerinde ekte yer alan Konut Teslim Programına göre gerçekleştirilecektir.
Bu çerçevede ;
 Konut teslimleri, İdaremiz tarafından hazırlanan “Konut Teslim Programı”
çerçevesinde Projenin müşavir firması olan KOLTEK Müşavirlik A.Ş. aracılığı ile
gerçekleştirilecektir.
 Konut teslim işlemleri çerçevesinde, alıcılara, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. İzmir-
Karabağlar Şubesi tarafından yazı gönderilerek teslim işlemleri ile ilgili bilgi
verilecektir.
 Konut teslimleri İzmir-Uzundere Toplu Konut Şantiyesinde yapılacaktır. Konut
alıcıları konut teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen günde kendi
imkanları ile Şantiyeye ulaşacaklardır. Konut teslim işlemlerine saat 09:00’da
başlanacaktır.
 Kendisine bildirilen günden başka bir günde konut teslimi için başvuruda
bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının
işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecektir.
 3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer
Vergisi doğduğundan, alıcılar tarafından T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Karabağlar
Şubesi’ne KDV tutarı ödenecek ve ödeme dekontu/faturanın bir örneği konut teslim
anında Müşavir firmaya alıcılar tarafından ibraz edilecektir. Bankaca yapılacak KDV
tahsilatlarının belli bir düzen içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere konut
alıcıları teslim tarihinden 1 gün önce aynı saatte ilgili Banka şubesine davet
edilecektir. KDV bedelinin yatırıldığına dair belge veya dekont ibraz edilmeden
kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecektir.
 Şantiyede yapılacak konut teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki
belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir:
 Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı),
 Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin haksahibinde bulunan nüshası,
 Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi,
 KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura.
 Belgeler eksiksiz ise, konut alıcılarına Müteahhit firma tarafından “Konut
Teslim Tutanağı” ile Müşavir firma tarafından mahal listesine göre tanzim edilecek
olan “Konut Tespit Föyü” imzalatılacaktır.
Not: İzmir Uzundere Toplu Konut Projesi, 3. Bölge, C-7 Blok kapsamındaki
konutların taksit ödemeleri Mayıs ayında başlayacaktır.

13 yorum:

Grs dedi ki...

Mayısta taksitleri başlıyormuş.

Adsız dedi ki...

torbalı konut teslimi de başladı ... elde kaldı uzundere :):)

hayırlısı olsun artık , güle güle otursunlar evlerinde

Grs dedi ki...

Zafer abi Toki Uzundere den umudu kesti ve C2 Blok No 39 numaralı dairesini satılığa çıkardı. Benden de rica etti sitede yazıver diye. Deniz manzaralı. Geriye 83 taksiti kalmış 13 taksiti ödenmiş.
Detaylı bilgi için : 0 505 499 20 17 Zafer Tetik

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadaşlar kısmet olursa yarın c7 bloktaki dairemi teslim almaya gideceğim ancak bugün şantiyede müşavirlik görevlisiyle görüştüm ve bana elektrik ve su aboneliklerinin teslimden sonra başvurusunun yapılacağı elektriğin sorun olmadığını ancak su için bloktaki herkesin toplanıp bir yönetici seçip başvurunun onun tarafından yapılacağını söyledi. Bunun üzerine ben izsuyu aradım ve bana yapı kullanım izninin olması gerektiğini yoksa başvurunun kabul edilemeyeceğini söylediler. Yapı kullım iznini bize vermiyorlar zannediyorum. Dolayısıyla halihazırda bulunan ve anahtarını aldığımız daire için bile bayağı bekleyecekmişiz gibi gözüküyor. Anlaşılan hevesimiz yine kursağımızda kaldı. Asıl mesele bundan sonra başlıyor gibi..

Admin dedi ki...

C7 blogtaki komşularımız evlerini teslim alıyorlar.
Evlerin teslimatında yaşanılanları ve gereklilikleri buraya yazabilirsiniz.ü
Yorum yazıp okuyabilmek içinde hemen alttaki yorum linkine basınız.

BAŞLIKLI KAYITTA UÇAN YAZILARA BURADAN ULAŞABİLİRİSİNZ...

Adsız :
arkadaşlar toki.info sitesi uzunca bir zamandır güncellenmiyor , artık buradan aldığımız bilgileri yazıp haberleşelim .

********************************
01 mayıs c.tesi günü konutların oraya gidip bakacağız .

Bizim mütahhit artık yeşil bloklardan çıkmış , daireleri temizleyip kapılarını kilitlemişler yukarıdaki b tipi olan 5 blokta az bir işleri kalmış mayıs 15 e kadar tokiden süre almışlar .Artık evrakları falan takip ediyorlar oturma izinleri alınınca tedaş gelip sayaçları mühürleyecek ve mütahitin kullandığı şantiye elektriği kabloları sökülecek .
Aziz Kocaoğlu geçen hafta gelmiş bölgeye 2 dozer istemiş baraka gibi yerler vardı bizim bloklara inen yerde orayı yıkıp düzelttireceklermiş pazar yeri en önde 3.etapa çıkan yol üstüne kurulacakmış . Otobüslerin durakları belli ama haziran da ancak otobüs veririz buraya demişler . Geçici market için çalışmalar devam ediyor . Haftasonu giden arkadaşlar buradan yazsınlar izlenimlerini .

2.grup mahkemeye verenlerin dava tarihi 25 Mayıs 2010 Salı saat 11:30 av.numan gök girecek , şu anda tensip zaptı yazıldı ve taraflara gönderildi .Dava açılan yer izmir 1.tüketici mahkemesi .

Toplam dava açanların sayısı 40 kişi civarı olmuş diye duydum .

Bizim telimlerde haziran ayı içinde olacağı bundan önce evrak ve izinlerin yetişmeyeceği söylendi . Kiracı olanlar ve mayıs için beklentisi olanlar kendini ayarlasın artık .

Yüksek yapılar kurulu oluşturacağı komisyon gelip rapor vermeden oturma izni alınamıyor . 15 gün içinde bu işlemer bitecek sonra oturma raporu alınıp tedaş ve izsu sayaçları aktif hale getirilecek .

şimdilik bu kadar . Bu arada yazılanların yorum şeklinde direkt ana sayfada görünmesini sağlarsanız daha iyi olur .Çoğu kişi haberi okuyor ama ayrıntıya bakmıyor .

Adsız :
MERHABA ARKADAŞLAR. BEN C-7 DEYİM VE BUGÜN PARAYI BANKAYA YATIRDIK(1137 TL). EVLERİN ORAYA ÇIKTIK. BUGÜN EVİNİ TESLİM ALACAK OLAN KOMŞULARIMIZI TANIMAK VE NASIL PROSÜDÜR İZLENİYOR ONU GÖRMEK İÇİN. ŞİRKET YETKİLİSİ EVRAKLARINIZ TAMAM SA BUGÜN VEREYİM DEDİ. VE TESLİM ALDIK. GERELİ BELGELER İSE SÖZLEŞME VE FOTOKOPİSİ, KDV NİN BANKAYA YATIRMA MAKBUZU FOTOKOPİSİ VE NÜFÜSCUZDANI VE FOTOKOPİSİ. ARKADAŞLAR. EN ÖNEMLİSİ ELEKTRİĞİ TEAŞ İLE GİDİP AÇABİLECEĞİZ AMA SU VE APARTMAN ELEKTRİĞİ YÖNETİM OLUŞMADAN OLMUYORMUŞ. EN KÖTÜSÜ DE BU ORADAKİ YETKİLİ KOMŞULARIN TELEFON NUMARASINI( EVLERİNİ ALMAYA GELENLERİN)VERMEYE YETKİLİ OLMADIĞIMI SÖYLEDİ. ORADA ÜYELERDEN BİRİSİ MAVİŞEHİR TOKİYİ ARADI(ZANNEDERİM MELAHAT HANIMLA GÖRÜŞTÜ) ONLARDA ŞİMDİLİK BİR GRUP OLUTURUN ORADA YÖNETİM BELİRLEYİN DEMİŞ İNANAMADIM. BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ. YARIN SABAH MAVİŞEHİR TOKİ İLE BEN DE GÖRÜŞECEĞİM. DUYUMLARIMA GÖRE DİĞER İLLERDE TOKİ BİR FİRMA İLE ANLAŞARAK ONLAR GEÇİCİ YÖNETİM GİBİ BU İŞLERİ HALLADİYORMUŞ. BUNDAN HİÇ BAHSETMİYOR. MAVİŞEHİR TOKİ HERHALDE BİZİ KADERİMİZLE BAŞBAŞA BIRAKACAK. ESAS BU SORUNU HALLATMAK LAZIM. BİLGİLENDİRMEK İSTEDİM ANNNCAAK. EVLERİMİZ PIRIL PIRIL HAZIRLANMIŞ (EN AZINDAN BENİM EVİM ÖYLE)DİĞER KOMŞULARDA TESLİM ALIRKEN HİÇ SORUN YAŞAMADI BENİMN GÖRDÜĞÜM. AŞSANSÖRLER MÜTAİTİN ELEKTRİĞİ İLE ÇALIŞIYOR EVLERİNİZE GİRİP BAKIYORSUNUZ SONRA İŞLEMLER YAPILIYOR EVLER BİTMİŞ ANCAK SU VE BİNNANIN ELEKTRİK SORUNU DIŞINDA HERŞEY GÜZEL. YUKARIDA KOMŞUNUN SÖYLEDİĞİ GİBİ DOZERLER ÇALIŞIYOR ETRAFI DÜZELTMEYE BAŞLAMİŞLAR. ŞANTİYELAE KALDIRILMAYA BAŞLANMIŞ BÖLGENİN ÇEHRESİ GERÇEKTEN DEĞİŞMEYE BAŞLAMIŞ.BENİM İZLENİMLERİM BU ARKADAŞLAR. EN KISA ZAMANDA DARISI SİZLERE. EVLERİİMİZDE SAĞLIK VE HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK DİLEĞİYLE ŞENGÜL KEÇELİ

Admin dedi ki...

Grs :
Teşekkürler bilgiler için. Öncelikle Adsız girişler için bir tavsiyede bulunmam gerekiyor. Yorum yazdıktan sonra göndermeden önce Bir kimlik seçin bölümünden Adı/URL kısmını seçerek sizi tanıdan bir ad giriniz, aksi taktirde herkes adsız olarak gözüküyor.
Yazılan yorumların direk ana sayfada çıkmasını istemekte haklısınız ancak blogspot bu şekilde dizayn etmiş değiştiremiyorum. Bir çözüm bulabilirsem uygularım.
Eğer Gmail adresiniz var ise verin sizide yazar olarak ekleyeyim, bu taktirde blogspota girip yeni bir konuda benim gibi direk bildirimde bulunabilirsiniz.

Şebnem "C7 blogtaki komşularımız evlerini teslim alıyorlar..." kaydınıza yeni bir yorum yaptı:

Suyu almak için her bloğun bir yönetici seçmesi gerektiğini bende biliyorum. Örnekköy Tokiden ev alan arkadaşımdan öğrenmiştim. Evleri teslim almadan tüm komşular buluşmuş ve bir yönetici seçmişler ve 15 gün içeresinde su problemi çözülmüş. Bence 4. etaptaki 6 blok için bir buluşma günü belirleyelim ve katılıma göre her blok yöneticisini seçse nasıl olur?

Alişan :
C 7 ler için de nasıl bir şey planlamalı geç kalmadan yönetimi oluşturup suyumuzu açtırsak da içine geçsek çok güzel olacak.

Grs :
C7 ye yerleşecek komşularımıza Allah kolaylık versin. Her konuda ilk uğraşanlar ilk sıkıntıları göğüslerler. Umarım en kısa zamanda rahatınıza kavuşursunuz.
Darısı başımıza.

Admin dedi ki...

ŞENGÜL KEÇELİ :
MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN ELEKTRİK İÇİN MÜRACAATI YAPTIK(12TL) EKİPLERE BİLDİRDİK NE BALANACAK BİLEMEYİZ DEDİLER. C 7 KOMŞULAR BİRAN ÖNCE BİR ARAYA GELMEMİZ LAZIM GEÇİCİ YÖNETİMİ BELİRLEMEK İÇİN. BU HAFTASONU OLABİLİR YARIN BEN EVE GİDECEĞİM ORADA EVLERİNE GELEN KOMŞULARLA KONOŞUP GÜN VE SAAT BELİRLERSEK BEN YARIN GECE BURAYA YAZARIM.
BUGÜN MELAHAT HANIM LA KONUŞTUM. ARTIK KENDİLERİ ÖZEL ŞİRKETE VERMİYORLERMIŞ. APARTMAN SAKİNLERİ KENDİLERİ HALLEDECEK DEDİ. ANLAYACAĞINIZ. HERKES KENDİ KADERİYLE BAŞBAŞA OLACAK. GÜRSAN BEY BENCE SİZDE GEÇKALMADAN SAKİNLERE BİR HABER VERİN GEÇKALMAYIN BENCE. BİZLER SİZE ÖRNEK OLAMALIYIZ.ŞU ANDA KİMLERİ BULUPTA HABER VERECEĞİZ BİLEMİYORUM. YARIN ORAYA KİMLER GELİRSE KONUŞUP KARARA BAĞLARIZ HERHALDE. BU GÜNDE BU KADAR. HERKESE İYİ GECELER. BİR REKLAM VARDI YA AKLIMA O GELDİ DAHA ÇOOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM ÇOOK. AMA SONA GELDİK HERHALDE:))))

şengül keçeli :
pardon yanlış olmuş 120 TL

Adsız :
şengül hanım elektrik aboneliği için başvurduğunuz tedaş hangi semtte ayrıca ben c3 ten ev aldım cep tel 0542 7678797 geçici yönetim için şimdiden c3 teki ev sahipleri ile görüşelim herkes telefonunu yazsın hayati korkmaz

Adsız :
su ve elektrik için eşrefpaşadaki tedaş dan. ikiçeşmeliğe giderken sizler yönetim için hemen bir araya gelin derim. yoksa bizler gibi uğraşırsınız arkadaşım hazır olsunki evler teslim olduğunda zaman kaybetmeyin bence...

Adsız :
bir aprtmanda herkesi aynı anda bulmak çok zor bence yarısından fazlası ile de bu iş olur .Örnekköy toki de öyle olmuş daha sonra gelenlerden de abonmandan paylarına düşeni tahsil etmişler diye duydum . Bizimki en azından bir yıl bile olsa BOĞAZİÇİ YÖNETİM A.Ş site yönetimine verilseydi iyi olurdu .Daha kimse birbirini bulamıyor .
Yapı kullanma izin belgesinin bir fotokopisini vermeleri lazımdı C7 bloktaki arkadaşlara ama vermemişler , konut teslim tespit föyü yeter demişler . Neyse her işde bir hayır vardır artık buna iyice emin oldum , hayır bunun neresinde dememek lazım .
Şimdi prototip gibi oldu bu C7 blok , neyin nerden ne şekilde olacağını öğreniyoruz en azından .
sürekli öğrendiğimiz şeyleri buradan yazalım arkadaşlar

Admin dedi ki...

c2 yeşil blok :
slm c2 konutlarında bi gelişme varmı teslim ne zaman olac ak bilen varmı aceba?

tuncay :
şengül hocam evlerle ilgili bu gün neler oldu ? abonelikleri naptınız
merakla bekliyoruz yazacaklarınızı

iyi akşamlar

Alişan :
Sevgili C-7 Blok daire sahipleri yok mu herhangi bir gelişme? toplanmak için bir gün belirleyelim ve yönetici seçelim artık başvuru yapılsın. Başvuru yapıldıktan sonra bile bir sürü zaman alacak suyun bağlanması zaman kaybetmememiz lazım

ŞENGÜL KEÇELİ :
ALİŞAN BEY C7 BLOK İÇİN YÖNETİMİ HEMEN BELİRLEMEK LAZIM. HAKLISINIZ.2 MAYIS 2010 PAZAR GÜNÜ SAAT 2 DE BLOK ÖNÜNDE TOPLANALIM. LÜTFEN BU YORUMU OKUYAN C7 SAKİNLERİDE TANIDIKLARI VARSA ONLARA DUYURSUN. YÖNETİMİ BELİRLEYELİM.

ŞENGÜL :
ALŞAN BEY HAKLISINIZ HEMEN YÖNETİMİ BELİRLEMEMEİZ LAZIM. 2 MAYIS PAZAR GÜNÜ SAAT 2 DE BLOK ÖNÜNDE TOPLANALAIM. C7 BLOK SAKİNLERİ LÜTFEN AYNI BLOKTA TANIDIKLARINIZ VARSA HABER VERİRSENİZ ÇOĞUNLUĞU SAĞLAMIŞ OLURUZ.

Admin dedi ki...

Adsız :
AYNI SORUN ALİAĞA TOKİDE DE OLMUŞ
**************************

TOKİ"DE BÜROKRASİ İSYANI



Aliağa TOKİ konutları sakinleri bürokrasiye isyan etti. 20 gün önce teslimaldıkları TOKİ evlerinde elektrik ve su hatlarının hazır bulunmasına rağmen elektrik ve suyun bağlanmaması TOKİ"de yaşayan vatandaşları isyan ettirdi. TOKİ önünde toplanan vatandaşlar adına konuşan emekli işçi Servet Poyraz “Sayaçlarımız bağlı ama elektrik verilmiyor. Seçim öncesi bu sorunların hemen halledileceği söylenmişti ama hala bir şey yok. TOKİ kiraları Mayıs ayının 8"i ile 20"si arasında ödenecek. Elektrik ve su olmadığı için ne buraya yerleşebiliyoruz nede hazır bulunduğumuz evlerimizden çıkamıyoruz. Eğer bürokrasi bu sorunları çözemezse mayıs ayında 2 ayrı kira ödeyeceğiz. Paramızla burada rezil oluyoruz. Martın otuz birine kadar herkes bizimle ilgilenirken şimdi kimse ilgilenmiyor. Seçimlerden önce şantiyenin elektrik ve suyunu kullanabiliyorduk. Seçimlerden sonra oda gitti.” Dedi.

Site yöneticileri konu ile açıklama yaparken elektrik mühendisi Bülent Karabeke prosedürler yüzünden geciken işlemlerin Cuma günü biteceğini ve kendilerinin bizzat gitmesiyle herkesin kendi işlemini yapabileceğini belirtti. Site yöneticisi İnşaat Mühendisi Hakan Kılıç site sakinlerinin su ile ilgili işlemlerini pazartesi gününden itibaren başlatabileceklerini dile getirdi. Yöneticiler yaptıkları açıklamada siteye sağlanan elektriğin kesilme nedeninin TEDAŞ"ın aynı yere iki abonelik vermemesinden kaynaklandığı olarak açıklandı.

şaban efe :

arkadaşlar alan arkadaşlara evleri hayırlı olsun
bende C-3 DAİRE 39 U aldım c-3 bloktaki komşular buradan haberleşelim birbirimize telefonlarımızı verelim ve c-7 deki komşularımızın yaşadıklarından tecrübe edilemki biz de ona göre hazırlanalım...ŞABAN EFE 0583 857 09 74....HERKESE HAYIRLI OLSUN

Adsız :
allah bu toki yöneticilerini nasıl biliyorsa öyle yapsın inşallah .
Torbalı Toki teslimleri iptal edildi ve duyuru akşam vakti mesai saatinden sonra ve cumaya denk getirildi.Böyle bir rezillik olurmu adamlar pzt bankaya gidip kdv yatırcaktı .Şİmdi belirsiz bir tarihe atılmış .Bizler bırakın duyuru yapmayı anahtarı alıp içine girene kadar inanamayız artık .Pzt toki izmiri basarlar büyük ihtimalle . allah yardımcıları olsun

Gürhan :
arkadaşlar c-2 blok için yönetici olmak isteyen varsa telefon numarasını veya irtibat adresini versin,seçim için de gün belirleyelim,işleri şimdiden yönetici adayı organize etsin.

GÖKHAN LEVENTOĞLU dedi ki...

Bu mail size T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı web sitesindeki bilgi edinme başvuru formunda yazılmış bulunan talebe cevap olarak gönderilmiştir.


BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SAYIN GÖKHAN LEVENTOĞLU İzmir Uzundere'de İdaremiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi arasında imzalanan Protokol kapsamında yapımına başlanılan ve 4 bölgede farklı yükleniciler yükümlülüğünde bulunan, İzmir Uzundere 3080 Adet Konut İle Genel, Adaiçi Altyapı, ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi kapsamında; Uzundere 4. Bölge 616 Adet Konut ile Genel Adaiçi Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi, Kuzu Toplu Konut İnşaat Ltd. Şti. + Bozoğlu İnş. Taah. Ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı yükümlülüğünde bulunmaktadır. Geçici Kabul Heyeti tarafından belirlenen eksik ve kusurlu işlerin tamamlanması için yüklenici firmanın talebi üzerine Başkanlık Makam Oluru ile kurulan Tamamlama Komisyonu aracılığı ile eksik ve kusurlu işler bitirilerek Geçici Kabul Tutanağı, İdaremiz tarafından onaylanmıştır. Konutlarda ikamet edilebilmesi için; Yapı Kullanma İzin Belgeleri'nin ve Asansör Tescil Belgeleri'nin alınması, elektrik ve su abonelik işlemleri için ilgili kurumlarla kabul ve abonelik işlemlerinin tamamlanması çalışmaları devam etmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi, TEDAŞ ve İZSU ile yürütülen çalışmaların zaman alacağı göz önüne alınarak Başkanlık Makam Oluru ile Uzundere 4. Bölge de satışı yapılmış olan konutların taksit ödemeleri, konut teslimini takip eden ay başlatılmak üzere durdurulmuştur. BİLGİLERİNİZE SUNULUR.


--------------------------------------------------------------------------------
Sizin de ev sahibi olmanız dileğiyle...
T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı

SevDal dedi ki...

Arkadaslar,
Benim kardesim Ankarada yasiyor ve Izmire yerlesme karari aldi.Izmir Uzunderede Toki evlerinden almak istiyor,ancak Izmiri yeterince bilmedigi icin bu evlerin konumu,sehir merkezine uzakligi,alt yapi durumu hakkinda kendince bilgilenmeye calisiyor.Sizler Izmirlisiniz,acaba bu konuda bilgilerinizi benimle paylasirmisiniz.Uzundere sehir merkezine cokmu uzaktir ve yani dag basi gibi bir yermi?Simdiden tesekkurler.

Grs dedi ki...

Çok uzak değil. www.maps.google.com adresini kullanarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Çok hızlı gelişecek bir yere benziyor. Şimdilik otobüs sayısı az ama ilerde düzelir umarım.

Adsız dedi ki...

Bloklarda yönetim hala özel şirkette mi? Yoksa apartmanda yaşayanlardan bir yönetim mi oluştu hala tam bilgi sahibi değiliz.Özel yönetimin bir emrivaki olduğuna ben yaptım oldu mantığı ile dayatma ile bir çoğunluk kültürü yaratarak iş yaptığı izlenimi içindeyiz.
Oysa çoğunluk HATA da yapabilir.Çoğunluk her zaman DOĞRU yapar gibisinden bir mantıkla gidemeyiz.
Çoğunluk denen kalabaliık gürüh cahilliğinden,bilmezliğinden çaresizliğinden,bilgisizliğinden evlerine biran evvel geçebilmek için bir yönetime yılana sarılır misali OY vermesi bu eylemin aslaKANUNİ,HUKUKİ olduğunu göstermez.
Bizler ve daha birçok malik eminim özel şirket bildiğini okuyor diye aidat ödemiyor,su bağlatmıyor,evine taşınmıyor. Çünkü yasal bir yönetim değil.Aidat tahsil etme icraya verme haciz getirme ehliyeti bile yok.Çünkü YOK HÜKMÜNDE bir yönetim.
Umarız özel şirketin görevine son verilmiştir.Aksi halde orada huzur olacağı kanaatinde de değiliz.
Cem Arsel