15 Ekim 2009 Perşembe

Yeşil Bloklardan Ev Alanlar

Toki uzundere yeşil bloklardan ev alanlar. Sözleşmenin 10.8. maddesinde belirtilen adrese avukat ve noter aracılığı ile ihtar çekilir. Noterin söylediği gün içinde (7-10 gün) evleri teslim etmezlerse İzmir Mahkemelerine de dava açılabilir. İhtarnamede ne kadar zarar ettiğini belirtmen gerekir, bu süre içerisinde ödediğin kiranın ve kredinin bedelini isteyebilme hakkın var. Davayı kaybettiğin taktirde 15-20 TL civarı posta,pul parası ile 400-500 TL civarı vekaletname parası alınır. Zarar en fazla bu kadar olur.

Şimdi bu koşullarda ortak hareket edip başvurursak masrafı bölüşürüz pek bir masrafımız olmaz. Yıllarca oyalanmaktan kurtulunca daha büyük zararlardan kurtuluruz ve daha birçok hayır duası cabası.

Yarın (16.10.2009 Cuma) Saat 15:00 Büyükşehir Belediyesi önünde tekrar toplantı olacakmış. Ben nasipse orada olacağım. Beni bulun konuşalım. Gökhan Çalışel arkadaşımızda bir avukat ayarlayacak, aynı bu maddeyi kullanabileceğimizi söyleyen karşıyakada, gideriz oraya umarım sonuç alırız.

Yarın buluşalım.
Gürsan Vural 0 505 525 10 90
Gökhan Çalışel 0 505 619 92 93

3 yorum:

Hakan Üz dedi ki...

Önce ihtarname, sonra mahkeme. Yapmamız gereken bu arkadaşlar. TOKİ yetkililerinin duyarsızlığından bu evlerin daha uzun süre verilmeyeceği anlaşılıyor. Zaten 1 senedirde aman aman bir çalışma olduğu yok.
Bizlerin bu saatten sonra ödediği her kira , birim zararımızdır. Bunun tanzim edilmesini istemek hakkımız.
TOKİ bu tür durumlarda kurnazlık yapıyor ve taksit ödemelerini durduruyor. İnsanlar boş yere kira ödemeye devam ediyor. Bu zarar değimli?
Ortak hareket edip ihtarname ve mahkeme süreçlerini beraber başlatalım.
Ben varım arkadaşlar.
TEŞEKKÜRLER GÜRSAN VE GÖKHAN.

Hakan ÜZKAT
hknzkt@yahoo.com
5056630148

GÖKHAN ÇALIŞEL dedi ki...

ARKADAŞLAR. 16 EKİM 2009 GÜNÜ BELEDİYE ÖNÜNDE TOPLANILMASININ HİÇ BİR FAYDASI OLMADI. HEP AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYORLAR. BİZ DAHA SONRA AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NA GİTTİK. ÜÇ ARKADAŞ SERDAR ÇELİK, GÜRSAN VURAL VE GÖKHAN ÇALIŞEL. BURADA AKP İZMİR MİLLETVEKİLİ TUĞRUL YEMİŞÇİ İLE GÖRÜŞTÜK. SAYIN VEKİLİMİZ BİZİMLE İLGİLENDİ VE TOKİ VE BELEDİYELER ARASI KONUNUN ARAŞTIRACAĞINI VE BİZE DÖNECEĞİNİ SÖYLEDİ. AKP NİN İLGİSİ DAHA FAZLA. CHP OLARAK BİNDE BİR BİLE ETMEZLER.

Adsız dedi ki...

belediyenin önünde yapılan eylemin pek faydası olduğunu zannetmiyorum başkan çıkıp konuşmadı insanları yine oyaladılar haftaya cumaya yine aynı saatte toplanalım diye söylendi.dün tokiye telefon ettim taksitlerin dondurulduğunu sözleşmesi dolanların bankayla görüşmelerini söyledi