7 Ekim 2009 Çarşamba

4 ekimdeki Toplantının Cıkan haberi..

http://sondakika.com/haber-izmirliler-toki-konutlarinin-zamaninda-teslim-1772469/

İzmirliler, TOKİ Konutlarının Zamanında Teslim Edilmemesine Tepki Gösterdi

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ'ye yaptırılan konutlardan ev alan vatandaşlar, evlerinin söz verilen tarihte kendilerine teslim edilmemesine tepki gösterdi.

Uzundere TOKİ konutlarında toplanan vatandaşlar, muhatap bulamamaktan şikayet etti. TOKİ'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni, belediyenin de TOKİ'yi hedef gösterdiğini iddia eden vatandaşlar, "Hem buraya taksit ödüyoruz hem kira ödüyoruz. Kim sorumluysa bir an önce evlerimize ne zaman oturabileceğimizi söylesin." dediler.

Kadifekale'deki evinin yıkıldığını ve kirada oturduğunu belirten Sumru Biçici, "Bu ev bana çıkalı 1,5 sene oldu ama hala kiradayım. Kira ödeyecek halim kalmadı. Bir an önce evimde oturmak istiyorum. Bu evleri süs olsun diye mi diktiler." diyerek tepkisini dile getirdi.

Konutlarda evi bulunan ve evlerin oturmadan eskidiğini belirten Hasan Gülmez de, "Duyduğumuza göre asansör yönetmeliğinde yaşanan sıkıntıdan dolayı evleri teslim etmiyorlarmış. Nedenini tam olarak bilmiyoruz. Hangi kapıyı çalsak, sorunumuza cevap alamıyoruz. Sayın belediye başkanıma sesleniyorum. Bu işi hükümet, TOKİ ya da belediye kim hatalıysa düzeltsin. Artık canımıza tak dedi, bu işin çözülmesini istiyoruz. Bir yılı aşkın süredir evimize girmeyi bekliyoruz." dedi. Açık satışla konutlardan ev alan Gökhan Leventoğlu ise, sözleşmede konutların kendilerine bir ay önce teslim edileceğinin yazıldığını ancak sürenin geçmesine rağmen evlerine oturamadıklarını ifade etti. Kira ve taksitleri aynı anda ödemekte zorlandıklarını kaydeden Leventoğlu, "Sorun neyse bir an önce çözsünler. Hem kira hem taksit ödeyecek gücümüz yok." diyerek yetkililere çağrıda bulundu. Uzundere'de yapılan 3080 konutun uzun süre önce tamamlandığını belirten vatandaşlar, bir an önce konutların yerleşime açılmasını istedi. (CİHAN)

Hiç yorum yok: