18 Ekim 2009 Pazar

16 Ekimde Belediye önündeki 2. eylemden sonra çıkan haberler



BÜYÜKŞEHİR’E İSYAN
17 Ekim 2009
[Haber: ADEM NAKÇI & Fotoğraf: MEHMET EMİN AL]
Evleri heyelan tehlikesiyle istimlak edilerek Uzundere’deki TOKİ konutlarına gönderilmek istenen Kadifekale’deki mahalle sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediye’ne isyan bayrağı açtı
Heyelan bölgesi ilan edilen ve evleri istimlak edilerek Uzundere’deki TOKİ Konutları’na gönderilmek istenen Kadifekale İmariye Mahallesi sakinleri evlerinin söz verildiği tarihte kendilerine teslim edilmemesini protesto etmek için İzmir Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’nı bastı. Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişi önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, evlerini söz verdikleri tarihte alamadıklarını belirterek yetkililerle görüşmek istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun makam arabasının kapının önünden ayrılmasını da istemeyen vatandaşlar makam arabasını yumruklayarak çıkışını da engelledi.
Büyükşehir Belediyesi Emlak Kamulaştırma Dairesi Başkanı Selçuk Savcı’nın konutların durumu ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından dağılan grup haftaya tekrar toplanmak için de sözleşti.
Yapımı yılan hikayesine dönen TOKİ Uzundere Konutları’na taşınacak olan İmariye Mahallesi sakinleri vatandaşlar söz verilen tarihte evlerine taşınamayınca İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nı bastı. Binaya girişleri engellenen vatandaşlar belediye önünde kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini belirterek alkışlarla protesto ettiler. Polisin araya girmesi ile grup içinden seçilen 7 kişilik heyet Büyükşehir Belediyesi Emlak Kamulaştırma Dairesi Başkanı Selçuk Savcı ile görüşmek üzere binaya girdi.

Birbirimizi yıpratmayalım

Binada Savcı ile görüşen vatandaşlar daha sonra bina önünde bekleyen vatandaşların yanına inerek Savcı’nın kendilerine açıklama yapacaklarını sessiz kalıp tepki verilirse açıklamayı yarıda bırakacağı konusunda uyardı. Uyarının ardından açıklama yapan Savcı, konutlara elektrik çekildiğini belirterek, “Bir iki pürüz kaldı. Önümüzdeki hafta, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Genel Sekreterimiz ile birlikte Ankara’ya giderek sorunun çözümü için görüşeceğiz. Birbirimizi yıpratmayalım Bu sorunun çözümü için uğraşıyoruz. Önümüzdeki hafta net sizlere net cevap vereceğiz” dedi.
Bina önünde toplanan vatandaşlar basın mensuplarına muhatap bulamamak konusunda şikayetçi olurken, Kocaoğlu’nun makam arabası şoför tarafından üzerine oturanlar olduğu için kalabalığın içerisinden çıkarılmak istendi. Grup içinde bir mahallelinin, Kocaoğlu’nun başka kapıdan çıkacağını dile getirmesi üzerine aracın kapının önünden ayrılmasını da istemeyen vatandaşlar makam arabasını yumruklayarak çıkışını da engelledi.

Hiç yorum yok: