31 Aralık 2009 Perşembe

Toki Bilgi edinme başvurusu cevabı

Bu mail size T.C. Başbakanlık Toplu Konut ıdaresi Başkanlığı web sitesindeki bilgi edinme başvuru formunda yazılmış bulunan talebe cevap olarak gönderilmiştir.
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ SAYIN GÜRSAN VURAL; SÖZ KONUSU İZMİR UZUNDERE KONUT TAKSİTLERİ MART 2010 AYINA KADAR DURDURULMUŞTUR. İzmir Uzundere 3080 konut projesi, Kadifekale'de heyelan bölgesi olarak belirlenen alan içerisindeki konutların sağlıklı altyapı ve sosyal donatıları ile çağdaş bir yerleşim alanına taşınması için İdaremiz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan Protokol ile Kentsel Dönüşüm Projesi olarak yapılmıştır. Uzundere'de İdaremizce yaptırılan konutlara, heyelan bölgesinde her an risk altında bulunan konutların taşınmasının aciliyeti İdaremizce bilinmekte ve bu yönde çalışılmaktadır. Yapımı tamamlanan 3080 konutun elektrik ve içmesuyu abonelik işlemleri için ilgili kurumlar ile birlikte altyapı test ve kabul işlemleri ve asansör işletme ruhsatı için gerekli çalışmalar devam etmektedir. Altyapı kabullerinin tamamlanmasını takiben konutların teslimi yapılacaktır.
BİLGİLERİNİZE SUNULUR.Sizin de ev sahibi olmanız dileğiyle...T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı

24 Aralık 2009 Perşembe

Belediye yetkilisi ile görüşme

Daha önce Belediye önündeki eylemlere karşılık Belediye Toki Yetkilisi olarak açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanı Selçuk Savcı Bey ile makamında görüştüm ve teslimat tarihi ile ilgili bilgi istedim. Kadifekale grubu ile ilgili olarak Tokinin tamamıyle 2 hafta içinde evleri teslim edeceğini Belediyeninde akabinde sahiplerine anahtar teslim edeceğini söyledi. Ancak Tokiye ödeme yapan Yeşil Blok grubu için Şubat ayı teslimi duyumu aldığını söyledi.

18 Aralık 2009 Cuma

Bir Bimer Başvurusu daha

Bimere 18.12.2009 tarihinde saat 13:31:52 itibariyle yazdığım mesaj
İZMİR UZUNDERE TOKİ YEŞİL (C BLOKLAR, HER AY AİDAT ÖDENEN) BLOKLAR SÖZLEŞMEDE BELİRTİLEN 12 AYLIK TESLİM SÜRESİ 19 EYLÜL 2009 İTİBARİ İLE DOLMUŞTUR. 3 AY GEÇMİŞ OLMASINA RAĞMEN HENÜZ BİR HAREKET YOKTUR. DAHA ÖNCEKİ BAŞVURUMA CEVAP OLARAK AŞAĞIDAKİ YAZI GÖNDERİLMİŞTİR. "SÖZ KONUSU PROJE İLE İLGİLİ OLARAK ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTE OLUP; KONUT TESLİMLERİNİN ARALIK AYI SONU İTİBARİ İLE YAPILMASI PLANLANMAKTADIR. BİLGİLERİNİZE SUNULUR." ŞUBATTA TESLİM EDİLECEK DİYENLER OLUYOR ŞUBAT'A KADAR DAYANAM LÜTFEN HEMEN TESLİM EDİNİZ. ARALIK AYI SONU GELDİ TESLİM EDİLMEYE BAŞLANDI MI?

Başvuru Tarihi: 18.12.2009 13:31:52 / Başvuru Sayısı:378410
Başvurunuzu bu tarih/sayıyla takip edebilirsiniz.

Gelen cevap 20 dk. sonra 13:51:00 de
sayın gürsan vural;
konut teslim tarihlerimiz henüz belirlenmemiş olup;konut teslimlerimize ilişkin çalışmalarımız devam etmektedir.İşlemlerin bitmesinin aradından konutlarımız en kısa zamanda teslim ediecektir.bilgilerinize sunulur.


Bu bilgi edinme mekanizmasının hızı kadar hızlı olabilse her işi şimdiye kadar zarar ettiğimiz para ile evi dayayıp döşerdik.

17 Aralık 2009 Perşembe

Uzundere konutları Ocak’ta verilecek

http://www.milliyet.com.tr/Ege/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=7&ArticleID=1174832&Date=17.12.2009&b=Uzundere%20konutlari%20Ocakta%20verilecek

UTKU BOLULU İzmir DHA

güncellenme zamanı 17.12.2009

Kadifekale heyelan bölgesindeki evlerinden Uzundere’de yapılan toplu konutlara taşınmayı bekleyen hak sahipleri, yeni evlerine Ocak ayından itibaren kavuşacak.

Asansör sorununu çözen ve teknik eksikleri tamamlayan TOKİ’nin bir ay sonra ilk etapta Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edeceği 760 dairenin anahtarları hak sahiplerine verilecek. Belediye de 16 ay önce kuralarını çeken ve 15 yıl taksitle konut almak için sözleşme imzalayan hak sahiplerine anahtarlarını teslim edecek. 1588 konut ise kamulaştırmalarda takas için kullanılacak veya gerek görülürse satılacak.